29 Ekim 2010 Cuma

Saat 20’de20 dakika kitap okuyalım diyoruz

Gaziemir Kaymakamlığı, Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Okuyor” kampanyası çerçevesinde “Gaziemir her akşam saat 20’de 20 dakika kitap okuyor”  projesini hayata geçirdi.

Bu proje kapsamında;
Gaziemirli öğrenci, öğretmen, veli, memur, işçi, esnaf, ev hanımı, emekli, kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı herkesi her gün saat 20’de 20 dakika kitap okumaya davet ediyoruz.

Kitap Okumak bir ayrıcalıktır; Bundan böyle Gaziemirliler bu ayrıcalıkla hayatını şekillendirecek diyoruz.
Evde, kahvehanede, pastanede, berberde, kuaförde, otobüste, dolmuşta, derneklerde, lokallerde, halka açık yerlerde saat 20’de her neredeysek 20 dakikamızı ayırarak okuyalım, okutalım istiyoruz.

20’de 20 dakika kitap okuma zaman diliminde tüm aile bireyleri bir araya gelerek günün değerlendirmesini yapacak ve aile olmanın gereğini yerine getireceklerdir.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu alışkanlığını geliştirmek; iyi bir okuma kültürüne sahip olabilmek, çözüm yolları ortaya koyabilmek;  kitap okumayı bir yaşam biçimi olarak algılamak için okumalıyız.
Kimine göre okumak bir deva, anlamak bir şifa… İsteriz ki herkes kitap okusun, devasını da, şifasını da kendi bulsun. 

Kimine göre kitaplar keşfedilmeyi bekleyen birer umman. İsteriz ki herkes bu ummanda bir balık olsun.
Kimine göre buram buram kokan, rengarenk çiçeklerle bezeli cennet bahçesi…. İsteriz ki herkes kendi çiçeğini bulsun ve kendi cennetini yaşasın.

Kimine göre yalnızlığın paylaşıldığı kadim bir dost… İsteriz ki sizin hayatınızda da vefakâr arkadaşlar ve kadim dostlar bulunsun.

İsteriz ki hayatınızda şiirler, öyküler, başka başka hayatlar, üçüncü şahıslar ve illaki size dair, arkadaşlarınıza, ailenize dair bir şeyler olsun. Çünkü her insan bir kitap, her kitap bir hayattır.

İsteriz ki Gaziemirliler olarak hep birlikte el ele bilinçlenmemizi artıralım, kültürel birikimimizi zenginleştirelim.
Bu zenginliğe, bu kültür paylaşımına destek olmak için Gaziemir Halkına;
Saat 20’de20 dakika kitap okuyalım diyoruz.

Hiç yorum yok: